Spirituelle Nyheder - Ikast-Brande Kommune kritiseres for brug af clairvoyante

Ikast-Brande Kommune kritiseres for brug af clairvoyante

Spirituelle-Nyheder-Ikast-Brande-Kommune-kritiseres-for-brug-af-clairvoyante

Kommunen modtager kritik for næste år at vil bruge tre clairvoyante til at rådgive om løsning af velfærdsopgaver.

Et råd bestående af tre lokale clairvoyante skal næste år hjælpe Ikast-Brande Kommune med at finde ud af, hvordan man bedst muligt løser velfærdsopgaver. Rådet er et værk til kommunen oprettet af en lokal kunstnerduo og er en del af projekt »Mental Frikommune«, der skal forsøge at finde alternative måder at løse netop den slags opgaver på. Det skriver Kristeligt Dagblad.

De clairvoyante skal blandt andet deltage i møder med borgere, medarbejdere fra kommunen og muligvis politikere. Borgmester Carsten Kissmeyer (V) erkender, at projektet har fået en blandet modtagelse i kommunen.

– Da vi fik at vide, at det var et spirituelt råd, der var kunstværket, var der nogen, der sagde, »Hvad i alverden er det, vi har gang i?«. Men jeg mener ikke, der sker noget ved, at vi lader os udfordre af andre. At vi får nogen til at sætte spørgsmålstegn ved, om vi løser vores velfærdsopgaver på den rette måde. Så betyder det ikke så meget, hvor de får deres inspiration fra, siger han til Kristeligt Dagblad.

Jeg begynder at fattes ord

For samarbejdet, der blandt andet også omfatter en kunstudstilling, får kunstnerduoen 100.000 kroner af kommunen. Det undrer Henrik Christoffersen, forskningschef i den liberale tænketank Cepos.

– Spørger du mig, hvad jeg siger til, at de bruger 100.000 kroner på det, må du godt citere mig for, at mit svar er gosh! Så er vi ude i en situation, hvor jeg begynder at fattes ord, siger han til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

– Hvis kommunen bruger penge på sådan et råd, kan man begynde at…

Læs hele artiklen her: https://www.b.dk/nationalt/kommune-kritiseres-for-brug-af-clairvoyante

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll to Top