Spirituelle Nyheder - Danskere strømmer til spirituel behandling

Danskerne strømmer til spirituel behandling

Spirituelle-Nyheder-Danskere-stroemmer-til-spirituel-behandling-healing-clairvoyance-astrolog

Nysgerrighed og et behov for forklaring på det uforståelige er årsagerne til, at knap hver fjerde dansker har søgt spirituel behandling, mener eksperter.

Vi befinder os i et sparsomt møbleret lokale i København, hvor en pakke med kleneex står klar til fri afbenyttelse på bordet. Udsmykningen består af en mediterende Buddha, en lilla krystal i vindueskarmen og et farvestrålende billede af solsikker på væggen. Ved vinduet sidder Jasper Søgård, der er clairvoyant og kendt fra programmet ‘Fornemmelse for mord’, med en lukket kuvert i hænderne.

»Jeg bruger billedet i kuverten til at stille ind på den rette frekvens. Jeg mærker efter personlige kendetegn, eller hvordan personen er gået over (er død, red.), så vi ved, at det er den rette, der kommer ned,« forklarer han.

I stolen over for ham sidder 40-årige Christel Sommerfeldt, der en gang tidligere i sit liv har været til clairvoyant. Hendes håb er at komme i kontakt med sin afdøde far, som var alkoholiker, og som hun afskar forbindelsen til som 14-årig, fordi hun gerne ville være en del af morens nye familie.

»Jeg fandt først ud af, at han var død, da jeg fik kontakt til hans familie for fire år siden, så jeg har aldrig fået sagt farvel til ham,« fortæller hun inden mødet med Jasper Søgård.

Christel Sommerfeldt er lidt skeptisk over for, om det vil lykkes at få kontakt til faren, men håber, at seancen vil give en form for forløsning og nogle svar på, hvad hun kan forvente sig af fremtiden.

Og hun er langtfra den eneste, der har søgt svar hos en spirituel behandler. I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, svarer 23 procent af danskerne, at de har været til mindst en af følgende behandlinger: håndlæsning, hypnose, clairvoyance, hea­ling, numerologi, auraterapi og astrologi. Og endnu flere vil ikke afvise, at de i fremtiden kommer til at benytte en af disse behandlinger.

Det er ikke i panik

Lasse Skovgaard, der er forsker med speciale i nye strømninger på sundhedsområdet og ph.d. fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, fortæller, at der de seneste 20 år har været en generel stigning i danskernes brug af alternativ og spirituel behandling. Han mener, at folk opsøger det spirituelle som et supplement til lægevidenskaben.

»Brugen af det spirituelle er for mange ikke en panisk eller ureflekteret handling, men et aktivt tilvalg til alt det fantastiske, lægevidenskaben kan. Det er i høj grad folk med høj uddannelse, der bruger det til at få et lidt bredere syn på deres eksistens og tilstand,« forklarer han.

Husk ja-hatten

På kontorhotellet på Nørregade i København fylder Jasper Søgårds dybe vejrtrækning lokalet, mens han koncentreret stryger højre hånd hen over den lukkede kuvert. For at hun ikke skal blive forskrækket, har han forberedt Christel på, at han godt kan blive berørt, når han får kontakt til afdøde. Det skyldes den energi, der strømmer igennem ham.

»Hvad hedder personen, hvornår gik personen over, og hvad er din relation til vedkommende?« spørger Jasper Søgård med lukkede øjne.

»Han døde for 12-13 år siden, han hed Gunner Nielsen, og han var min far,« svarer Christel en smule undrende. Efter lidt flere dybe vejrtrækninger åbner Jasper øjnene.

»Der svæver noget energi rundt, men det vil ikke rigtig ind på min skærm. Det er, som om personen er tynget af skyldfølelse og ikke vil ned og have den her kontakt. Jeg tror, at der skal et spørgsmål til, for at vi kan åbne ham lidt op,« forklarer han.

Mens tårerne triller ned ad kinderne, spørger Christel, om hendes far på trods af de valg, hun traf, vidste, hvad hun følte for ham. Og det er, som om spørgsmålet får Christels far til at fremstå tydeligere på Jaspers indre skærm.

»Jeg mærker en forståelse og accept af de valg, du traf. Du stod ved en skillevej, og du skulle videre i dit liv. Det virker, som om du ud af den episode er blevet mere hård, men du har muligheden for at få det til at spille for dig, hvis du husker også at tage ja-hatten på,« lyder Jaspers videreformidling af de fornemmelser og billeder, han modtager under seancen.

Behov for forklaring

At folk opsøger den spirituelle behandling, mener psykolog Jacob Mosgaard, er et udtryk for…

Læs hele artiklen her: https://www.sondagsavisen.dk/familien/2016-09-01-danskerne-strommer-til-spirituel-behandling/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll to Top